T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / ANTAKYA - Osman Ötken Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

     Okulumuz Hatay Osman Ötken Anadolu Lisesi Hatay ilinin yabancı dille eğitim yapacak ilk okulu olarak her geçen yıl bir öncesine nazaran daha büyük bir istek ve ihtiyaç olarak gündeme gelmiş ve nihayet 1985 –1986 eğitim öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 8 Temmuz 1985 gün ve 26943 sayılı olurları ile Antakya Ticaret Lisesinin 3. katında eğitim ve öğretime başlamıştır.
     Önce okul için gerekli olan Lisan laboratuarı, sınıf araç gereç ve idare odalarının tefrişi yapılmış, gerekli olan para değerli velilerimiz ve iş adamları tarafından sağlanıp bir firmaya ihale edilmiştir.
     Okulumuz, Hatay Anadolu Lisesi adı altında 10 Ekim 1985 Günü yapılan resmi törenle eğitim ve öğretim ordusuna katılmıştır.
     Hataylı hayırsever iş adamı Osman Ötken okulumuzun bir binaya kavuşması görevini üstlenmiş ve Atatürk caddesinde bulunan okul arsası, Hatay İl Özel idaresi tarafından kamulaştırılmış olup; 9 Mayıs 1989 Günü, Devlet Bakanı Sayın Ercüment Konukman tarafından, seçkin bir topluluğun da hazır bulunduğu bir törenle okulun temeli atılmış; 25 Şubat 1990 günü yapılan görkemli bir törenle açılış dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Avni Akyol tarafından yapılarak kendi binasına kavuşturulmuştur. Okulumuzun bu günlere ulaşmasında çok değerli katkıları bulunan maddi ve manevi her türlü desteği sağlayan Okul Geliştirme Derneği ve Okul Aile Birliği'nde görev alan eski ve yeni üyelerimize şükranlarımızı sunarız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.10.2013 - Güncelleme: 25.10.2021 13:41 - Görüntülenme: 5325
  Beğen | 8  kişi beğendi