Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreni, okulumuzun eğitim - öğretim faaliyetlerine devam ettiği, İskenderun Limanı Balıkçı Barınağı'ndaki Rauf Bey Gemisi yerleşkesinde bulunan yemekhane çadırında yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler ve türküler okundu ve orotoryo gösterisi yapıldı. Törenin sonunda, Okul Müdürümüz Kamil DÜŞMEZ, törenin hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize yönelik teşekkür konuşması yaptı.

Ara

Hassa Derviş Paşa Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri okulumuzu ziyaret ederek, okulumuzun idarecilerinden ve rehber öğretmenlerimizden okulumuz ile ilgili bilgiler aldılar. Ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenimiz, İskenderun Limanı Rauf Bey Gemisi yerleşkesindeki Yemekhane çadırında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu. Orotoryo sunumu yapıldı ve okulumuzun korosu şarkılar söyledi. Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Günün anlam ve önemini belirten resim sergisi yapıldı. Kutlama töreninin hazırlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Antakya Osman Ötken Anadolu Lisesi olarak, kaldığımız yerden devam diyerek deneme sınavımızı İskenderun Limanı'nda bulunan Rauf Bey Öğrenci Gemisi yemekhanesinde gerçekleştirdik. Zor şartlarda ayağa kalkıp gençlerimizi hedeflerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ağu

Eyl

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ahmet TECİMEN, okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlerimizle toplantı yaptı ve Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile okulumuzun öğrenci pansiyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Öğrencilere dağıtımı yapılan MEB Yardımcı Kaynaklarının öğrenciler tarafından kullanılması gerektiğini ve öğretmenlerimizce de titizlikle takibinin yapılması gerektiğini ifade etti. Toplantının ardından sınıflarımızda incelemelerde bulundu. Ziyaretlerinden dolayı Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ahmet TECİMEN'e teşekkür ederiz.

Ağu

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılan "Math with Famous Mathematicians", "Duyguların Senfonisi Şiirler", "Kültürel Miras Açısından Halk İnanışları", "Three Trees", "Su ve Hayat", "My Values are Valuable", "My Hometown, My Future", "Çevre Meseleleri" ve "Hoşgörü Kentlerinden Bir Dünya Ütopyasına" adlı eTwinning projelerimiz Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmişlerdir. Projelerin hazırlanmasında görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zekeriya TAŞDÖĞEN tarafından, 9B ve 10D sınıfı öğrencileri ile birlikte hazırlanan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı töreni yapıldı. Tarih Öğretmeni Kadir ERDURAN'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, orotoryo gösterisi ve gençlik marşları dinletisi yapıldı.

May

17 Mayıs 2022 Salı günü, okulumuzun bahçesinde, HMKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Bülent ARI, idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni ve 30. Geleneksel Mercimekli Aş Günü yapıldı. Törende ayrıca Liseler arası Futbol Şampiyonasında 1. olan okul takımımıza ödülleri verildi. Törene katılan davetlilere teşekkür eder, mezun olan öğrencilerimize başarılar dileriz.

Nis

Osman Ötken Anadolu Lisesi eTwinning proje öğrencileri; Okul Müdürümüz Kamil DÜŞMEZ ve proje rehber öğretmenleri ile birlikte, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mesut ÇERKO'yu ziyaret ettiler. "Duyguların Senfonisi Şiirler eTwinning Projesi" kapsamında yapılan çalışmaları tanıtarak proje süresince ne gibi kazanımlar elde ettiklerini anlatan öğrencilerimiz, proje sonuç ürünü olan şiir antolojisini İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mesut ÇERKO'ya takdim ettiler.

Mrt

Osman Ötken Anadolu Lisesi eTwinning Proje Öğrencileri; Okul Müdürü Kamil DÜŞMEZ, Müdür Başyardımcısı Murat AKLAN ve proje rehber öğretmeni Nurcan İFLAZOĞLU ile birlikte Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet TECİMEN'i ziyaret ederek "Kültürel Miras Açısından Halk İnanışları" adlı eTwinning Projesi kapsamında Erzurum, Hatay, Ankara, Bayburt, Şırnak ve İzmir şehirlerinin inançlarının derlenip kitap haline getirildiği proje sonuç ürününü müdürümüze sundular.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünü kutlama ve Şehitleri Anma Günü töreni yapıldı. Törenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.