Kas

10 Kasım Atatürk´ü Anma Günü Töreni öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla okulumuzun bahçesinde yapıldı.

Eyl

27.09.2019 cuma günü okulumuzda, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Tübitak Proje Koordinatörü Sayın Prof. Dr. Cemil Kaya GÖKÇEK tarafından okulumuzun öğretmenlerine yönelik olarak "Tübitak Projeleri Bilgilendirme Semineri" verilmiştir. Sayın Prof. Dr. Cemil Kaya GÖKÇEK'e çok teşekkür ederiz.

Haz

"Müzede Öğrenelim" Müzede Eğitim Etkinliği kapsamında Antakya Arkeoloji Müzesi'ne gezi düzenlendi.

Haz

"Doğada Öğrenelim" Doğa Yürüyüşü Etkinliği kapsamında Antakya Ballıöz'de doğa yürüyüşü yapıldı.

May

Osman Ötken Anadolu Lisesi 20. Geleneksel Mercimekli Aş Günü ve Kep Giyme Töreni, 20 Mayıs 2019 Pazartesi günü okulumuz bahçesinde düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından Okul Müdürü Kamil DÜŞMEZ açılış konuşmasını yaptı. Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut ÇERKO'nun katılımıyla gerçekleşen Bilim ve Sanat Sergisinin açılışının ardından Mehter Takımı gösterisi izlendi ve İftar yemeği yenildi. 20. Geleneksel Mercimekli Aş Günü programı müzik öğretmenleri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ve kep giyme töreniyle sona erdi.

May

19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda düzenlenen törenle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı´nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler ve marşlar okundu. Törenin sonunda sportif ve edebi yarışmalarda başarı kazanan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

May

Sivil Savunma Kulübü etkinliği kapsamında AFAD görevlileri okulumuz öğrencilerine yönelik olarak deprem öncesi, deprem anında ve sonrasında alınması gereken tedbirler ve uyulması gereken kurallarla ilgili eğitim vermişlerdir. Eğitimin ardından da deprem tatbikatı yapılmıştır.

Nis

Türk Polis Teşkilatı´nın 174. kuruluş yıldönümünü ve Polis Haftasını kutlamak amacıyla okulumuzun yakınında bulunan Trafik Tescil - Denetleme Şube Müdürlüğü, Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü ve Koruma Şube Müdürlüğü´nü, idareci, öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte ziyaret ettik.

Nis

04.04.2019 günü Antakya Atatürk Stadyumu´nda düzenlenen Okullar Arası Okçuluk Yarışmasında okulumuz öğrencileri büyük başarılar kazanmıştır. Olimpik yay kategorisinde Emrullah BİNGÖL Hatay 1.si olurken H. Deniz IRMAK Hatay 4.sü olmuştur. Makaralı yay kategorisinde ise Umut UZUN Hatay 2.si olmuştur. Okul Müdürümüz Sayın Kamil DÜŞMEZ tarafından yarışmada dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verilmiştir. Bu başarının kazanılmasında katkıları olan Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz Rüstem ŞAŞMAZ, İsmet BİLGETÜRK ve Selim GİDER´e teşekkür ederiz.